Mindfulness training

Last van een opgejaagd gevoel, stress of piekeren? Altijd maar met je gedachten in het verleden of de toekomst? Ben je door het leven aan het hollen om je to do lijstjes af te werken? Verlang je naar meer rust en tijd voor jezelf of beter omgaan met stress? Wil je meer genieten van het leven met positieve energie?

Wanneer je op bovenstaande vragen herkenning voelt of volmondig ja antwoordt en je wil het nu eens echt anders aanpakken, dan is een Mindfulness training mogelijk een geschikte training om je hierbij te helpen. Als je niet in actie komt kunnen de gevolgen tot zowel psychische als fysieke klachten leiden.

Met de Mindfulness training ga je je oude patronen onderzoeken en leren doorbreken met een bewuste respons. Nieuwe patronen zullen ontstaan door inzichten middels exploratie en door huiswerkopdrachten. Tijdens de sessies is er een afwisseling van meditatie oefeningen, reflectie en educatie. De geleide meditaties zijn afwisselend en dagelijks inzetbaar. Tussen de sessies ga je aan de slag met je werkboek en heb je huiswerkopdrachten. Dit is maximaal 1 uur per dag. 

Bij voldoende aanmeldingen gaat de training van start op 29 maart. De 8-weekse training is op elke dinsdagavond van 19.30 - 22.00 uur.  Op zondag 8 mei is de oefendag van 10.00-15.00 uur met een verzorgde lunch. Het is belangrijk dat je alle 8 trainingsavonden aanwezig bent en ook bij de oefendag. Check hieronder alle data. Wacht niet te lang met aanmelden want er zijn maar beperkt plekjes vrij.


Alle data op een rij (ovb): 

Dinsdagavonden: 29 maart, 5, 13, 19, 26 april en 3, 10, 17 mei. (19.30-22.00uur)

Eén zondag op 8 mei. (10.00-15.00)


Deze 8-weekse mindfulness training kost eenmalig € 425,- 

Voor meer info lees ook hieronder bij Veel gestelde vragen.


Meld je aan via info@flowfabrique.nl of via het contactformulierVeel gestelde vragen: 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is trainen in aandacht. Meer focus, meer rust, een groter (zelf-)bewustzijn, meer mogelijkheden zien. Je leert met mindfulness meer in het hier en nu te leven en oude patronen te doorbreken.

Je leert je gevoelens en gedachten te observeren. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt, zonder dat het je volledig in beslag neemt. 

Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust  van wat je voelt, ervaart en ziet.

Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen en bewuste keuzes te maken. 

De betekenis van mindfulness volgens Jon Kabat-Zinn (ontwikkelaar van Mindfulness training) is het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn ipv leven op de automatische piloot. 


Wat komt aan bod in de mindfulness training?

De training is een vastomlijnd programma met elke sessie een thema:

 • De automatische piloot herkennen
 • Omgaan met hindernissen
 • Bewustzijn van de ademhaling
 • Aanwezig blijven in het moment
 • Toestaan, laten zijn, acceptatie
 • Gedachten zijn geen feiten
 • Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
 • Met stressvolle situaties omgaan 


Hoe is de training opgezet?

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je je werkboek. Hier zit de lesstof in per sessie en huiswerkopdrachten. De training is opgezet vanuit ervaringsgericht leren en bestaat uit oefeningen, exploratie en reflectie. Tussen de sessies heb je huiswerkopdrachten. Dit is maximaal 1 uur per dag. Het laatste deel van de cursus is vooral gericht op het integreren van aandachtsoefeningen in je dagelijks leven. Bewuster en met aandacht leven. Na de laatste sessie is het aan jou om met mindfulness verder te gaan. Veel deelnemers integreren meditatie en aandachtoefeningen in hun dagelijks leven.Het is van belang dat je aanwezig bent bij álle sessies en dat je je inzet voor alle huiswerkopdrachten.


Wat is de tijdsinvestering? 

De mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken van 2,5 uur en 1 oefendag van 5 uur. De dagelijkse huiswerkopdrachten duren niet langer dan 1 uur per dag.


Waarom is er een oefendag?

Na tweederde van de training is er een hele oefendag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.


Voor wie is de training?

Iedere volwassene, jong of oud, met of zonder stress klachten is welkom en kan ervan profiteren.  Jon Kabat-Zinn (ontwikkelaar van mindfulnesstraining): 'Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.'

En wanneer je:

 • Vaak het gevoel hebt geleefd te worden door je dagprogramma.
 •  Je in een druk leven beter staande wilt houden.
 •  Meer momenten wilt vinden van genieten, rust en inkeer/stilte.
 •  Minder met pieker gedachten bezig wilt zijn.
 •  Fysieke klachten ervaart door spanning of stress.
 •  Beter wilt leren omgaan met moeilijke emoties.
 •  Sneller je energie wilt regenereren.


Hoe meld ik mij aan?

Je kan mailen naar info@flowfabrique.nl of het contactformulier invullen.


Wat gebeurt er na de aanmelding?

Wanneer je je hebt aangemeld neem ik contact met je op om een voorgesprek in te plannen. Tijdens het (telefonisch) voorgesprek kunnen we kennismaken en is er ook ruimte om verwachtingen af te tasten. Na het voorgesprek kan je beslissen of de training bij je past en/of dit het juiste moment is om met de training te starten. 


Wat zijn de kledingvoorschriften?

Makkelijk zittende kleding is het fijnste om aan te hebben. Tijdens de training zijn de schoenen uit. Als je snel last hebt van koude voeten kan je extra dikke sokken meenemen. Plaids zijn aanwezig op de locatie.


Wat zit bij de prijs inbegrepen?

 • Begeleiding van gecertificeerde mindfulnesstrainer (Centrum voor Mindfulness Amsterdam).
 • Persoonlijk voorgesprek voorafgaand van de training
 • 8 Trainingssessies van 2,5 uur
 • 1 Oefendag van 5 uur
 • Verzorgde lunch tijdens oefendag
 • Koffie en thee
 • Uitgebreid werkboek met lesstof per sessie en oefenmateriaal
 • Gebruik cursusmateriaal van Flow Fabrique op trainingslocatie


Wanneer moet de betaling in orde zijn?

Voorafgaand aan de training moet de betaling voldaan zijn om te mogen starten met de training. Nadat de betaling is ontvangen, is je inschrijving definitief en zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.


Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Bij annulering tot 3 weken van tevoren wordt de 50% van het cursusgeld in rekening gebracht. Bij annulering binnen 3 weken voor de start is annuleren niet meer mogelijk en is het bedrag dan ook niet-restitueerbaar. De enige uitzondering hierop is wanneer de training voor aanvang niet voldoende deelnemers heeft en je niet wil wachten op de volgende start van de training.


Wat is de locatie?

Deze training wordt live gegeven in de trainingsruimte aan de Marconistraat in Hillegom. Wanneer de training door Corona-maatregelen niet meer live kan, is de training online. Belangrijk hierbij is dat je je voor 100% committeert aan de groepstraining, rekening houdend met de Corona-maatregelen. De training kan mogelijk van live naar online gaan of andersom. Dit moet geen belemmering voor je zijn.


Wat is de groepsgrootte?

De trainingen worden gegeven in een kleine groep voor minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.


Wat gebeurt er bij lesuitval?

Wanneer een lesavond, door omstandigheden, geen doorgang kan hebben, zal de training met 1 week verlengd worden. In dit geval zal je zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden door de trainer. 


Wat gebeurt er bij te weinig aanmeldingen?

Wanneer er minder dan 4 aanmeldingen zijn zal de training verplaatst worden naar een later moment. Samen met de trainer kan bekeken worden welke van de volgende periodes jou schikt. Je kan ook gebruikmaken van de geldende annuleringsvoorwaarden en je cursusgeld terugkrijgen.


Heb je nog specifieke vragen neem dan contact op via het contactformulier.
E-mailen
LinkedIn